2019 Haziran | Fakültemizde "Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Birimi" kuruldu.

                                        

Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü bünyesi altında “Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı” birimi, halkımızın hizmetine açıldı.
Fakültemiz bünyesinde kurulan birimde uzman diyetisyen hocalar tarafından tetkik, değerlendirme ve vücut analizleri yapıldıktan sonra yazılacak diyet listeleriyle obezite, kilo alma, gebelikte beslenme, anne-çocuk beslenmesi, sporcu beslenmesi, kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve diğer metabolik hastalıklar konusunda destek alınabilecek.
Kurulan birim hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek düşüncelerini “Dünyada artan fast-food tüketimi, teknolojinin iş ve gündelik hayata getirdiği hızlı yaşama ve bilinçsiz tüketme kültüründen ötürü gerek yetişkinlerde gerekse çocuklarda obezitenin görülme sıklığı gittikçe artmış ve tehlikeli düzeylere ulaşmıştır. Sağlıksız bir beslenme alışkanlığı zamanla obeziteye ve obeziteden kaynaklı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Özellikle Türkiye’de obezite ve obezite öncesi oranları, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Türkiye Sağlık Araştırması verilerine göre, kadınlarda %23,9 obez, %30,1 obez öncesi; erkeklerde %15,2 obez, %38,6 obez öncesi düzeyindedir. Obezitenin geleneksel olarak bilinen kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve benzeri birçok hastalığın risk faktörü olduğu günümüzde bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştur. Bunun yanında hayatta kalmaya ve sağlıklı bir yaşam geçirmek için ihtiyaç duyduğumuz günlük beslenmenin obeziteye sebebiyet verip bize zarar vermesi yerine, sağlıklı beslenmeyi ilke edinmeliyiz. Obezitenin artan yaygınlığına, sebep olduğu hastalıklara bir set çekebilmek için Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü bünyesi altında ‘Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı’ birimini halkımızın hizmetine açıktık. Beslenme danışmanlığı konusunda önemli bir açığı doldurmak ve uzman yardımı ihtiyacına cevap olarak kurulan bu birime tüm halkımız başvurabilecektir. Sağlıklı bir yaşam için bütün halkımızı bu birimden hizmet almaya davet ediyorum” sözleriyle ifade etti.

Birim İletişim Numarası: 0 506 478 62 57

2019 Eylül | Temel Dağcılık ve Oryantiring Eğitimi gerçekleştirildi.

Gümüşhane'de, Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı Arama Kurtarma Taburundan eğitmenler ve Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sevil Cengiz ve Öğr. Gör. Melikşah Turan koordinatörlüğünde Temel Dağcılık ve Oryantiring Eğitimi gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen eğitime, Ankara Jandarma Arama Kurtarma Taburu Eğitmenleri ve Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nden 25 öğrenci katıldı.

Eğitmenler tarafından adaylara iki günü teorik, bir günü uygulamalı olmak üzere toplam 3 gün süren eğitim kapsamında zorlu doğa şartlarında arama ve kurtarma faaliyetlerinin nasıl yürütüleceği, olası afet durumlarına nasıl müdahale edileceği öğretildi.

Eğitim sonunda; arazide hayatta kalma, dağ tehlikeleri, dağda yaşam ve kampçılık, dağ yürüyüşü, kamp yeri seçimi, ekipman ve kullanımı, bireysel ve toplu yaşam çadırlarının kurulması, GPS kullanımı ve oryantiring hakkında bilgiler alıp uygulamaları başarıyla tamamlayan katılımcılara katılım sertifikaları Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Afşin Ahmet Kaya ve Gümüşhane İl AFAD Müdürü Mesut Bayrak’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen törende verildi.

2019 Eylül | AYAY Bölümü akademisyen ve öğrencileri tarafından "Doğada Arama-Kurtarma Eğitimi" ve "Çığ Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Fakültemiz Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü akademisyen ve öğrencileri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na bağlı 20 farklı AFAD Müdürlüğünden gelen 35 arama-kurtarma teknisyeni ve Gümüşhane İl AFAD Müdürlüğü personeli ile birlikte 23 Mart 2019 Cumartesi günü ilimiz Torul ilçesinde bulunan Zigana Dağı'nda  "Doğada Arama-Kurtarma Eğitimi", akabinde "Çığ Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Eğitim ve tatbikatta;

* Sedye ile taşıma, indirme ve çıkarma teknikleri,

* Havai hatlarla kurtarma,

* Çığda ve doğada arama ve kurtarma faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. 

2019 Ekim | Fakültemiz yönetimi ve akademik personeli kahvaltıda buluştu.

2019 Ekim | Deneyim Paylaşım Toplantılarının ilki gerçekleştirildi.

Deneyim Paylaşım Toplantılarımızın ilki fakültemiz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Aydın KIVANÇ'ın Eğitim-Öğretim konulu semineriyle başladı. Büyük ilgi toplayan seminerde Sayın Kıvanç, "Eğitim öğretim sürecinin önemli kilit noktaları, mihenk taşları nelerdir? Bu süreçte nasıl bir yol izlenmelidir?" sorularına tecrübe, örnek ve anekdotlarla cevap niteliğinde bir konuşma gerçekleştirdi. Bunların yanı sıra eğitim öğretim sürecinin en önemli konu başlıkları olarak nitelendirdiği "özgüven, empati, sempati, mütekamiliyet (yetkinlik) ve işini sevme" kavramlarını örneklerle detaylandırarak açıkladı. Konuşma sonrasında dinleyicilerden gelen, eğitim öğretim süreci ve bu süreçteki tecrübelerine ilişkin soruları yanıtladı. Seminer, fakültemiz dekanı Prof. Dr. Mehmet Ferhat ÖZBEK tarafından Dr. Öğr. Üyesi Aydın KIVANÇ'a teşekkür belgesinin takdimi ile sona erdi. 

2019 Ekim | Hemşirelik Bölümü tarafından Onkoloji Hemşireliği Derneğinin katkılarıyla Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Meme Kanseri Bilinçlendirme Eğitimi gerçekleştirildi.

Fakültemiz Hemşirelik Bölümü, Onkoloji Hemşireliği Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirdikleri “Meme Kanseri Bilinçlendirme Eğitimi” ile meme kanserine farkındalık oluşturdular.
“Meme Kanseri Bilinçlendirme Eğitimi” kapsamında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonunda bir program düzenlendi. Programın açılış konuşmasında değerlendirmelerde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı ve Onkoloji Hemşireliği Derneği üyesi Dr. Öğr. Üyesi Havva Karadeniz ülkemizde her 10 kadından birinin meme kanserine yakalandığını söyledi. Onkoloji Hemşireliği Derneği hakkında da bilgiler veren Karadeniz konuşmasında, “Meme kanseri, dünyada ve Türkiye’de kadınlarda görülen kanser türleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Dünyada yedi kadından biri meme kanseri riski ile karşılaşmaktadır. Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olması nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından Ekim ayı ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı’ olarak belirlenmiştir. Bu ayda meme kanseri farkındalığını artırmaya yönelik pembe temalı etkinlikler düzenlenmektedir. Onkoloji Hemşireliği Derneği’nin temel amacı aslında hemşirelerin onkoloji alanında bilgisini artırmak, araştırmaya yönlendirmek. Kanser olan hastaların daha iyi hemşirelik bakımı almasında, hemşirelik bakım görevlerinin neler olduğunu öğretmek ve tabii ki onkoloji alanının diğer birçok alanda olduğu gibi iyi şekilde yürütülmesi gereken bir ekip işidir. Yapılaşması ve aktiviteleri her geçen gün daha iyi olan, aynı zamanda sosyal medyada takip edebileceğiniz bir dernektir” görüşlerine yer verdi. Karadeniz, gerçekleştirdiği sunumunun devamında meme kanserinin ne olduğunu, riski artıran faktörleri, risklerin azaltılması için nelerin yapılması gerektiği, erken teşhisin önemi ve kendi kendine muayenenin nasıl yapılacağı gibi birçok konuda katılımcılara bilgi verdi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ferhat Özbek ise meme kanseri bilinçlendirme eğitimi denildiğinde toplumun her kesiminde yeterli bilgiye sahip olmadıklarını dile getirerek, düzenlenen programın bu konudaki açığı gidereceğini söyledi. Programda dünyada ve Türkiye’de meme kanseri, korunma ve erken tanı, riskli gruplarda meme kanseri, meme kanserinde tedavi, meme kanserinde yaşam kalitesi ve rehabilitasyon başlıklı konularda çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.
Düzenlenen eğitim hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları dile getirdi: “Meme kanseri ile mücadelenin ilk adımı bilinçlenmektir. Biliyoruz ki meme kanseri erken teşhisle yüzde 98 oranında engellenebilmektedir. Çok daha önemli bir şey var ki, akciğer kanserinden sonra ölüme yol açan ikinci kanser türüdür. Bunun için meme kanseri kadınlar için gerçekten son derece önemli. Sadece meme kanseri değil, diğer birçok hastalıkta erken tanı çok önemlidir. Çünkü ne kadar erken tanı sağlanırsa, hastalık o kadar yayılmadan tedavi edilebiliyor. Bunun için özellikle kadınların belli bir yaşın üzerine geldikleri zaman düzenli bir şekilde doktor kontrolünde olmaları gerekir. Bu kapsamda meme kanserine karşı vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için düzenledikleri bu eğitimlerden dolayı Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ferhat Özbek başta olmak üzere tüm hocalarımıza ve değerli bilgileriyle katkı sağlayan katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Herkese sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.”
 

2019 Kasım | Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanları Özgül Öğrenme Güçlüğü (Disleksi) Çalıştayı'na katıldı.

1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası kapsamında 07 Kasım 2019 tarihinde Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Özgül Öğrenme Güçlüğü (Disleksi) konulu çalıştaya fakültemiz Sosyal Hizmetler Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ayşin ÇETİNKAYA BÜYÜKBODUR ve Arş. Gör. İbrahim YÜCEL katılmıştır. 

2019 Kasım | İSG Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Aydın Kıvanç TRT Trabzon Radyosuna konuk oldu.

İSG Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Aydın Kıvanç 5 Kasım 2019 tarihinde  TRT Trabzon Radyosu "Köşe Bucak Karadeniz" programına konuk oldu. Programda "Ofislerde İş Sağlığı ve Güvenliği"nden bahseden Kıvanç, ofis kavramına, ofislerde meydana gelebilecek kaza, hastalık ve rahatsızlıklara değindi. Çoğunlukla sakin bir ortamda yürütülen ofis çalışmalarında kazadan ziyade, öncelikli olarak fiziksel, biyolojik, kimyasal ve psikososyal etkenlere uzun süreli maruziyetlerin meslek hastalığı diyebileceğimiz hastalıklara yol açtığını belirtti. 

Kişinin uzun süre aynı pozisyonda kalmasının, bilgisayar başında olmasının göz hastalıkları, gürültü varsa işitme kayıpları gibi fiziksel rahatsızlıklara sebep olduğunu, bunların ötesinde monotonluğun, diğer stres etkenleriyle birlikte fiziksel rahatsızlıklara, kalp, damar, tansiyon, şeker hastalığı, mide-bağırsak hastalıkları gibi baş ağrılarına ve depresyona sebep olabildiğini ifade etti. 

Ofislerde iş sağlığının sağlanabilmesi için, kişinin önce kendisini, sonra işini, daha sonra ise ofisini sevmesi ve ortam ısısı, ışığı, eşya konforu vb. gibi ergonomi kapsamında değerlendirilen hususlara dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Ofiste bireye zarar verebilecek hiçbir şey olmaması veya muhakkak olacaksa bunun minimum düzeyde olması gerektiğini ifade eden Kıvanç, bunlara dikkat edilmemesi durumunda kişinin rahatsızlanmasının, zarar görmesinin, hastalanmasının, bunlarla birlikte iş veriminin düşmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. 

Ofislerde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak; ofisin hizmet ettiği sektöre göre, hijyen, dinlenme saatleri (Örn. 45 dk-1 saat çalışmadan sonra 10-15 dklik hava değişimi, başka şeylerle ilgilenme), göz-bilgisayar ekranı mesafesi, ses, ışık, duvar rengi, ofisteki eşya yoğunluğu ve ofisin düzeni gibi hususların önem kazandığını belirtti. Bu hususta, çalışanların oturdukları yerden gerilme, solunum, ayak sallama egzersizleri yapma ve  hafif hareketlerle ofis içinde gezinmeyle birçok kas-iskelet sistemi rahatsızlığının önüne geçebileceğini vurguladı. 

Programda iş sağlığını bireysel olarak geliştirmek adına çalışanlara yönelik önerilerde bulunan Kıvanç, iş sağlığı ve güvenliğinden devlet, işveren, İSG uzmanları, iş yeri hekimleri ve çalışanların tümünün sorumlu olduğunu; ancak olası bir durumda kamu veya özel sektör fark etmeksizin birincil derecede işverenin sorumlu olduğunu belirtti.

Program kaydına erişmek için tıklayınız. 

2019 Kasım | Hemşirelik Bölümü, Bilgilendirme Standıyla Organ Bağışına Dikkat Çekti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü “Hemşirelikte Öğretim” ders kapsamında 3. sınıf öğrencilerinden Elif Yılmaz’ın 08 Kasım 2019 tarihinde hazırlamış olduğu “organ bağışı” konulu sunumunu derste gerçekleştirmiştir.  Sunumda organ bağışı, organ bağış kartı, beyin ölümü,  aile izni, nakil yapılabilecek organ ve dokular, Ulusal Koordinasyon Sistemi, organ bağışının dini boyutu, organ bağışı için başvurulan kurumlar ve organ bağışının yasal boyutları konularında bilgilendirmelere yer verilmiştir.

Organ Bağışı: Tedavisi tıbben mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine, canlı veya ölüden alınan yeni, sağlam organın konularak hastanın tedavi edilmesine organ nakli denilmektedir. Organ bağışı kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra başka hastaların tedavisinde kullanılmak üzere vasiyet etmesidir. 18 yaşını aşmış, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir. Organ bağışı yapılmış olsa bile her ölümden sonra organ nakli mümkün değildir. Yalnızca beyin ölümü gerçekleşen kişilerin organları nakledilebilir.

Aile İzni: Organ bağış kartı olup olmadığı bakılmaksızın beyin ölümü gelişmiş tüm vakaların aileleri ile mutlaka görüşülür. Bu görüşme organ nakil koordinatörü tarafından gerçekleştirilir. Aile onayı olmadan hiç kimsenin organları alınamaz ve kullanılamaz.

Ulusal Koordinasyon Sistemi:  Nakil işlemleri Sağlık Bakanlığı bünyesinde Ulusal Koordinasyon Sistemi tarafından yürütülür ve yapılan tüm işlemler kayıt altına alınıp belgelenir. Organ dağıtımı; ulusal bekleme listelerinde kaydı olanlar arasından, öncelikle tıbbi aciliyeti olan hastalar olmak üzere, kan ve doku grubu uyumuna göre yapılır. Din, dil, ırk, cinsiyet, zengin veya fakir ayrımı gözetilmez. Alıcı ve vericinin kimlik bilgileri ailelerin izni olmadan açıklanamaz. Gizli kalması kanunen esastır.

Ulusal Organ ve Doku Nakli  Koordinasyon Merkezinin görev ve sorumlulukları:

1) Bölge koordinasyon merkezlerinin koordinasyonunu sağlar.

2) Ulusal bekleme listesini oluşturur.

3) Acil bekleme listelerini oluşturur ve takip eder.

4) Organ ve doku alım ekiplerinin iller arasında ulaşımını temin eder.

Bölge Koordinasyon Merkezleri, Ulusal Koordinasyon Merkezine bağlı olarak çalışır ve kendilerine bağlı illerde hizmetin yürütülmesinde koordinasyonu sağlar. Bu merkezler, bilimsel danışma komisyonlarının önerileri de alınarak ülke çapında bakanlıkça belirlenecek hizmet bölgelerinde kurulur. Gümüşhane ili, Erzurum Bölge Koordinasyon merkezine bağlı olarak görev yapmaktadır.

Bölge Koordinasyon Merkezlerinin Görevleri:

Organ ve doku kaynağı merkezleri, doku tipleme laboratuvarları ile organ ve doku nakli merkezleri arasında koordinasyonu,

Organ ve doku alım ekiplerinin, çıkarılan organ ve dokuların ve nakil yapılacak hastaların merkezlere nakil ile koordinasyonunu,

Organ ve doku naklinin gerçekleştirilmesine ilişkin verici adayı ve alıcı ile ilgili yapılması gereken tıbbi, idari ve hukuki işlemlerin tamamlanmasını sağlar.

Organ Bağışı İçin Başvurulan Kurumlar: İl sağlık Müdürlükleri, Devlet Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Özel Hastaneler, Semt Poliklinikleri

Organ bağışının yasal boyutu,   29.05.1979 tarih ve 2238 sayılı kanunla belirtilmiştir.   

Dersin ardından 11.00’da Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencileri üniversitemiz Sosyal Tesisler binası önünde organ bağışı konusunda stant açarak bilgilendirme yapmışlardır.  Etkinlik, Gümüşhane Devlet Hastanesi Doku ve Organ Bağış Koordinatörü Neşe Öztürk tarafından desteklenmiştir.

2019 Kasım | Çevreden Özür Dilediler

Sağlık Bilimleri Fakültesi çevresinde 27 Kasım'da gerçekleştirilen etkinlikte fakülte öğretim elemanları öğrencilere örnek olmak ve farkındalık yaratmak için fakülte binası çevresinde biraraya gelerek mıntıka temizliği yaptı. “Torbada Senin de Çöpün Olsun” sloganı ile duyurulan etkinlikte öğrencilerin şaşkın bakışları altında öğretim elemanlarının neşe içerisinde etkinliğe katıldığı kameralara yansıdı. Etkinliğe katılan akademisyenler daha yaşanabilir ve daha temiz çevre bilinciyle fakültenin belli bölgelerine atılan çöpleri toplayarak güne hoş ve anlamlı bir anı kattılar. Daha az çöp üretmek ve çöpün doğru yere atılması konusunda farkındalık yaratmak için yaptıkları bu etkinlikle göz doldururken anlamlı bir mesaj vermiş oldular. 

Etkinlik ile ilgili olarak Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Şimşek "Yaşanabilir bir dünya, daha temiz ve daha güzel günler için çevreden özür zamanı diyerek farkındalık oluşturmak istedik. Aslında tüm vatandaşlarımızın bu etkinlikten öğreneceği çok şey var. Sahip olduğumuz tek ev olarak nitelendirdiğimiz dünyaya sonu gelmez bir varlıkmış gibi davranmak büyük bir yanılgının eseri. Bu nedenle doğaya ve çevreye tıpkı bir başka insana saygı duyduğumuz gibi saygı duymak zorundayız. Aksi takdirde doğa bir gün mutlaka insanoğluna yetemez hale gelecektir. Doğaya çöpünü değil, sevgini bırak mesajıyla bugün burada bu bilinci oluşturmak üzere toplandık, umarım gelecekte daha bilinçli nesiller olarak doğaya daha çok saygı duyarız." dedi. Bir saat süren etkinlikte katılımcılar etkinlik alanında çevredekilerin dikkatini çekerek konunun önemine vurgu yaptı. 

2019 Kasım | Kadına Şiddete 'Dur' Dediler

Gümüşhane Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Fakültemiz Sosyal Hizmetler Bölümü işbirliği ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliği Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerinin, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerinin ve Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısının  katıldığı etkinlik, Gümüşhane Milletvekillerinin günün anlam ve önemi ile ilgili telgraflarının okunması ile başlamıştır. Sayın rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, dekanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Ferhat ÖZBEK ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürünün günün kapsamı ve önemi ve kadına yönelik şiddete karşı  konuşmaları, video gösterimi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Sosyolog Bilge URHAN ve Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ayşin ÇETİNKAYA BÜYÜKBODUR’un konuşmalarının ardından el baskısı faaliyeti ile program sonlandırılmıştır.

2019 Kasım | "Web of Science Yayın" konulu Deneyim Paylaşım Toplantısı gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesinin 2.’sini düzenlediği Deneyim Paylaşım Toplantıları etkinliğine Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Huri İlyasoğlu konuşmacı olarak katıldı. Sayın İlyasoğlu “Web of Science Yayın” konusunda tecrübelerini farklı disiplinlerden katılımcılarla paylaştı. Yayın sürecinde yaşanabilecek sorunlara ve kaliteli yayının özellerine değinen İlyasoğlu, genç araştırmacılara önemli tavsiyelerde bulundu. 

2019 Aralık | Öğrencilerimiz, Çocuklar için Köy Okullarında

Öğrencilerimiz, 2019 yılını "Gönüllülük Yılı" ilan eden Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Merkezim Her Yerde" projesi kapsamında köy okullarında çeşitli etkinlikler düzenleyerek gönüllülük faaliyetlerini gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında köy okullarında öğrenim gören öğrencilere ulaşan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

2019 Aralık | AYAY Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri Gümüştaş Madencilik'e Teknik Gezi Düzenledi.

AYAY Bölümü öğretim elemanları ve 3. sınıf öğrencileri İnsan Kaynaklı Afetler dersi kapsamında 9.11.2019, 26.11.2019 ve 03.12.2019 tarihlerinde Gümüştaş Madencilik ve Tic. A.Ş’ye teknik gezi düzenledi. Madene girmeden önce öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından oryantasyon eğitimi verildi. Bu eğitimde madende uygulanan güvenlik önlemleri, madende çalışma şartları, maden tarihi ve yapısı ve maden çalışma politikası hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitimden sonra öğrenciler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı kontrolünde koruyucu ve güvenlik ekipmanları ile birlikte maden içerine giriş yaparak incelemelerde bulundu.

2019 Aralık | AYAY Bölümü Öğretim Elemanı ve Öğrencileri Kürtün HES İşletmesi'ne Teknik Gezi Düzenledi.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Sefa Mızrak ve 3. sınıf öğrencileri 17.12.2019 tarihinde İnsan Kaynaklı Afetler dersi kapsamında TKD Kuzey Enerji Üretim A.Ş-Kürtün HES İşletmesi'ne teknik gezi düzenledi. Teknik gezide öğrencilere işletme çalışma sistemi ve işletmede alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgiler verildikten sonra, öğrenciler ile birlikte baraj çevresinde incelemelerde bulunuldu.

2019 Aralık | Fakültemiz yönetimi ve akademik personeli akşam yemeğinde buluştu.

2019 Aralık | Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencileri Kitap Okuma Halkasında.

Sosyal Hizmet Bölümü 2. sınıf öğrencileri, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini sağlamak, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek üzere Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi’nin yürüttüğü ‘’Kitap Okuma Halkaları" Projesi kapsamında 2019-2020 Güz Dönemi içerisinde çeşitli kitaplar okudular, okudukları her kitabın kritiğini yaptılar ve 25.12.2019 tarihinde okudukları kitaplara dair bir söyleşi gerçekleştirdiler. Öğrencilerin analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, yorum ve sentez yapabilen, sorgulayan, tartışan bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak amacı ile projenin sürdürülmesi planlanmaktadır.

2019 Aralık | "Kamu-Özel Kuruluşları Hibe Projeleri" Konulu Deneyim Paylaşım Toplantısı gerçekleştirildi.

2019 yılının son Deneyim Paylaşım Toplantısı Öğr. Gör. Fatih ÇAĞLAR'ın konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşti. “Kamu-Özel Kuruluşları Hibe Projeleri” konusundaki tecrübelerini farklı disiplinlerden katılımcılarla paylaşan Çağlar, bu sürecin en önemli adımının projenin hikayesini, derdini iyi anlatmak olduğunun altını çizdi. Sayın Çağlar, projeler için hibe desteği veren kurum-kuruluşlara, bunların hangi kapsamdaki projeleri desteklediğine ve hibe miktarlarına değindi. Yürüttüğü projeler, projelerin genel süreci, proje başvuru sürecinde bilhassa önem arz eden noktalar hakkındaki değerli deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak önemli tavsiyelerde bulundu. Projeler konusundaki sorularına cevap bulan katılımcılar toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Toplantı, Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Ferhat Özbek'in Öğr. Gör. Fatih Çağlar'a hediyesi ve akabinde Beslenme ve Diyetetik Bölümünün konuşmacı ve katılımcılara aşure ikramı ile sona erdi.