Fakültemizin geleneksel "Deneyim Paylaşım Toplantıları"nın 2021 Yılı ilk toplantısı Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Afşin Ahmet Kaya'nın "Proje Hazırlama Süreci ve Tavsiyeler" konulu sunumuyla gerçekleşti. Pandemi önlemleri nedeniyle çevrim içi gerçekleştirilen etkinlikte Kaya, "Proje fikrine sahip olma, bu fikri iyi takdim etmenin yanı sıra konu seçimi, konulara yaklaşım noktasında bakış açımızı değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Üniversitenin imkanlarının yetersiz kaldığı noktada yapılacak işleri, alınacak teçhizatı, ekipmanı vs başka üniversiteler üzerinden karşılayacak şekilde, sanki bir koordinasyon merkeziymiş gibi düşünüp projeler üretilebilir. Bu konulardaki önyargılarımızı yıkıp bu şekilde de projeler alabiliriz. Taşra üniversiteleri proje konusunda daha az faydalanabiliyor diye düşündüğümüz noktada yine de bizim de yapabileceğimiz, bizim de ortaya koyabileceğimiz, kabul ettirebileceğimiz parlak fikirlerimiz olduğunu düşünüyorum. Bir başka önemli husus ise olumsuz dönüşler olsa dahi yılmadan tekrar başvurmak gerekliliği.  Bu yönde kazanacağımız bakış açısı zaman içerisinde yapacağımız projeleri, proje ürünlerini, çalışmalarımızı, tezlerimizi de değiştirecek ve ayrı bir seviyede de bize alan açmış olacak.  Bu organizasyonda bize böyle bir imkanı sunan dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ferhat Özbek'e teşekkür ediyorum, dinlediğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. Toplantı ile ilgili olarak Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Ferhat Özbek "Çok teşekkür ederim hocam, gerçekten kalıcı, güzel öneriler paylaştınız bizim için. Benim çıkarımım, birincisi denemek lazım, illa çok büyük bir proje yapmak gerekmiyor başlangıçta, küçükten başlamak lazım, zamanla belki o başka fikirleri tetikleyecek. Bir soruna çözüm üretmek lazım, bu noktada gözlemlemek, bahsettiğiniz gibi bilgileri birleştirmek çok önemli. Ve belki de sorunun ortaya çıkmasına ilişkin bir çözüm üretmek konusunda da proje yazmamız söz konusu olacak. Çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için." dedi. Sunum sonrası proje başvuruları ve sürecine ilişkin sorular, katkı ve öneriler ile devam etkinlik katılımcıların teşekkürleri ile sona erdi.