Deneyim Paylaşım Toplantıları'nda bu ay fakültemiz Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Melike Demir Doğan'ın sunumuyla "SCI Yayın Yapma Süreci" konuşuldu. Demir Doğan, sunumunda SCI yayın üretme ile ilgili olarak "Hedefimiz SCI yayın yapmak değil, iyi ve özgün bir çalışma yapmak olmalı. Tabii bunun yanı sıra makalenin iyi yazılması, iyi ifade edilmesi çok önemli. Çalışma özgün olsa da makale iyi yazılmadığı takdirde ret alabilir. Benim önerim, makaleyi aynı yoğurdu kaşıkladığınız kişilerle yazmanız yönünde. Yazının dili önemli, eğer mümkünse direkt İngilizce yazabiliriz. Yazamıyorsak alanında uzman çeviri yardımı almak önemli. Hakem görüşleri ile ilgili olumsuz düşünmeyin, farklı bir bakış açısı olarak bakın, belki sizin göremediğiniz bir açıdan bakmıştır olaya. Çok büyük hakem görüşleri ret bile alsanız bakış açınıza çok güzel şeyler kazandırabilir. O nedenle hakem görüşlerini mutlaka ayrıntısıyla okumak, kabul alabilmek için de bunlara ayrıntılı, dürüst ve samimi yanıt vermek ve kendimizi iyi ifade etmek gerekiyor. Bunların yanında, editör görüşlerine dikkat edilmeli, editörler hakemlere müdahale etmeseler de ilk değerlendirme editörden geçiyor, çalışmanın sınırlılığı vs. varsa editöre iletilmek istenen not kısmına eklenmeli bu bilgiler muhakkak. Makale haricinde, yeni başlayan arkadaşlara, naçizane, ORCID'lerinin güncelliğine dikkat etmelerini tavsiye ediyorum." ifadelerine yer verdi. Toplantı ile ilgili olarak Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Ferhat Özbek "Çok teşekkür ederim hocam, söylediklerinizin her biri çok kıymetli. Bir iki hususa değinmek istiyorum. Ret almak, çalışmanın niteliksiz olduğu anlamına gelmiyor, bu şekilde düşünmemek lazım. Bir de dediğiniz gibi hakemlerden gelen eleştiri ve sorulara verilen cevabın ikna edici olması gerçekten çok önemli. Melike hocama tekrar çok teşekkür ediyorum paylaştığı bilgi ve tavsiyeler için." dedi. Sunum sonrası dergi seçimi, yayın sürecine ilişkin sorular, katkı ve öneriler ile devam etkinlik katılımcıların teşekkürleri ile sona erdi.