Sağlık Bilimleri Fakültesi çevresinde 27 Kasım'da gerçekleştirilen etkinlikte fakülte öğretim elemanları öğrencilere örnek olmak ve farkındalık yaratmak için fakülte binası çevresinde biraraya gelerek mıntıka temizliği yaptı. “Torbada Senin de Çöpün Olsun” sloganı ile duyurulan etkinlikte öğrencilerin şaşkın bakışları altında öğretim elemanlarının neşe içerisinde etkinliğe katıldığı kameralara yansıdı. Etkinliğe katılan akademisyenler daha yaşanabilir ve daha temiz çevre bilinciyle fakültenin belli bölgelerine atılan çöpleri toplayarak güne hoş ve anlamlı bir anı kattılar. Daha az çöp üretmek ve çöpün doğru yere atılması konusunda farkındalık yaratmak için yaptıkları bu etkinlikle göz doldururken anlamlı bir mesaj vermiş oldular.
Etkinlik ile ilgili olarak Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Şimşek "Yaşanabilir bir dünya, daha temiz ve daha güzel günler için çevreden özür zamanı diyerek farkındalık oluşturmak istedik. Aslında tüm vatandaşlarımızın bu etkinlikten öğreneceği çok şey var. Sahip olduğumuz tek ev olarak nitelendirdiğimiz dünyaya sonu gelmez bir varlıkmış gibi davranmak büyük bir yanılgının eseri. Bu nedenle doğaya ve çevreye tıpkı bir başka insana saygı duyduğumuz gibi saygı duymak zorundayız. Aksi takdirde doğa bir gün mutlaka insanoğluna yetemez hale gelecektir. Doğaya çöpünü değil, sevgini bırak mesajıyla bugün burada bu bilinci oluşturmak üzere toplandık, umarım gelecekte daha bilinçli nesiller olarak doğaya daha çok saygı duyarız." dedi. Bir saat süren etkinlikte katılımcılar etkinlik alanında çevredekilerin dikkatini çekerek konunun önemine vurgu yaptı.