Üniversitemizde 11. Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanları Toplantısı Yapıldı

Her dönem farklı bir üniversitede yapılan toplantıya bu dönem Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. 14 Kasım Cuma günü Sağlık Meslek Yüksekokulu vip salonda Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bostan tarafından sunumunun yapıldığı toplantıya, Hacettepe, Ankara, Atılım, Trakya, Başkent, Selçuk, Süleyman Demirel, Sivas, Kırıkkale, KTÜ, Acıbadem, Marmara, Lefke Avrupa ve İstanbul Aydın üniversitelerinden bölüm başkanları katıldı.

Sağlık Yüksek Okulu Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Toplantının açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bostan toplantı programı hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra toplantının amacının Lisans ve Lisansüstü düzeyde eğitim veren Sağlık Yönetimi bölümlerinin, akademik zenginliğini artırmaktır. Mezunların bilgi ve becerilerini kamu ve özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirecek içerikler hazırlamak ve Sağlık yönetimi mezunlarının istihdam sorunlarının sektörün beklentileri ile öğrencilerin bilgi, beceri ve donanımlarını örtüştürmek Sağlık Yöneticiliği'nin mesleki bir sınıf olarak yapılanmasına destek vermek amacıyla bir akademik tartışma platformu sağlayarak, elde edilen sonuçların raporlanması ve ilgili muhataplarına ulaştırılması olduğunu söyledi. Toplantı Gümüşhane Üniversitesi tanıtım filminin gösterilmesinden sonra katılımcılara Sağlık Yönetimi doktora çekirdek ders programları hakkında görüş bildirisinde bulunuldu. Sağlık Yönetimi İdaresi öğrencilerinin uygulama ve stajları hakkında bir sunum yapan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Öztürk “Sağlık işletmeleri son derece dinamik, değişken ve rekabetin yoğun olduğu bir ortamda hizmet vermektedir. Böyle bir ortamda insan sağlığını koruma ve iyileştirme fonksiyonunu dolayısıyla toplumun sağlık düzeyini yükseltme görevini üstlenen sağlık sektörünün etkili ve verimli tarzda yönetilmesi son derece önemlidir” dedi. Toplantıda ayrıca 15-17 Haziran 2015 tarihinde düzenlenecek olan ve ev sahipliğini Gümüşhane Üniversitesinin yapacağı “Uluslararası Sağlık Yönetimi Kongresi” hakkında bilgilendirme yapılarak katılımcılara kongre ile ilgili bilgilendirme afişi dağıtıldı. Toplantı dilek ve temennilerin sunulmasından ardından sona erdi.