Sağlık Yönetimi Bölümü'ünden Bekleyerek Zamanı Öldürme, Bilgilenerek Zamanını Yaşat Projesi

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Sağlık Yönetimi bölümü öğrencileri, Girişimcilik Dersi kapsamında Bölüm başkanı ve ders hocası Yrd. Doç. Dr. Taşkın Kılıç koordinatörlüğünde ‘Bekleyerek zamanı öldürme bilgilenerek zamanını yaşat’ projesi ile Gümüşhane Devlet Hastanesi bekleme salonunda kitaplık oluşturdu. Okul öğrencileri Ayşenur Bolat ve Gülendam Karaaslan tarafından hazırlanan proje ile hastanelerde sıra bekleyen onlarca insanın boş geçen vaktini bilgilenerek değerlendirmelerini sağlamaları amaçlanıyor. Proje kapsamında okul akademisyenleri ve kırtasiyelerden kitap ve dergi temin eden öğrenciler, gerekli izinleri aldıktan sonra hastane genel bekleme alanına bir kitaplık ile müdüriyet bölümüne sağlık dergilerinin olduğu bir masa hazırladı. Proje sahibi öğrenciler Bolat ve Karaaslan, hastaneler gibi çok sık gidilen ve bekleyerek zaman öldürülen yerlerde bu zamanı öldürmek yerine yaşatmayı hedeflediklerini belirterek, projenin hayata geçirilmesinin ardından çok olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.
   Bolat ve Karaaslan, “Bekleme alanına koydukları kitaplığı düzelttikten sonra dergi masasını hazırlamaya geçtik fotoğraf için kitaplığa geri döndüğümüzde orada ki kitapları yaşlısından gencine kadar herkesin alıp okuduğunu ve incelediğini gördük çok mutlu olduk” dedi. Proje kapsamında iki haftada bir kitaplığı kontrol ederek yeni kitaplarla daha büyük bir kütüphane oluşturmak için çalışmalarımızı devam ettireceklerini ifade eden Bolat ve Karaaslan, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.