Sağlık Yönetimi Bölümü’nde Modernizm Semineri

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Kulübü GÜSAY tarafından organize edilen ve konuşmacı olarak GŞÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Celalettin Vatandaş’ın katıldığı program yoğun ilgi gördü.
GÜSAY Kulübü akademik danışmanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan yardımcısı  Doç.Dr.Sedat Bostan’ın açılış konuşması ile başlayan program, 20 tane yayınlanmış kitabı bulunan Prof.Dr.Vatandaş’ın Modernizm üzerine vermiş olduğu seminer ile devam etti. Öğrenci ve bölüm akademisyenlerinin sorularına yanıt veren Prof.Vatandaş Modernizm konusunu yaşamın içinden örneklerle ve akıcı bir üslupla ele aldı. Modernizminiyi bir illüzyon aracı olduğunu; modernizmin araçları olan reklam, moda vb. akımlarla insanların algılarını ele geçirildiğini vurguladı. Prof.Dr. Vatandaş; Modernizmin yeniyi eski,  eskiyi yeni yapabildiğini şu çarpıcı örnekle anlattı: Normalde işçilerin çalışırken yırtılan eski pantolonlarının, modaya dönüştürülüp günümüzde gençlere yüksek meblağlara satılabildiğini belirtti.