16-20 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlaması

16-20 Mart Dünya Sosyal Hizmet günü dolayısıyla üniversitemiz Sosyal Hizmetler Bölümü tarafından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu çok amaçlı salonda kutlama programı düzenlendi. Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bostan, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Rektör yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Vatandaş konuşmasında toplumsal değişim konusuna vurgu yaptı. Günümüzde birkaç yılda yaşanan toplumsal değişimin başka dönemlerde belki de yüzlerce yıl gerçekleşen bir dönüşüme denk olduğunu belirterek, bu değişim ve dönüşüm dönemlerinde sosyal çalışmacıların rolüne dikkat çekti.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü  Yrd. Doç. Dr. Sedat Bostan törende Sosyal Hizmetler Bölümünün Sağlık yüksekokulu bünyesindeki en önemli bölümlerden birisi olduğunu belirtti. Sosyal çalışmacının entelektüel kabiliyetleri kadar uygulama becerilerinin de önemli olduğunu ifade ederek bölüm öğrencilerinin üniversite dışına çıkarak sosyal müdahale gerektiren olaylarla ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

Programda söz alan Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Köroğlu Sosyal Çalışmacının niteliklerinden bahsetti. Sosyal çalışmacının, insanlığın ortak vicdanın temsilcisi olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Köroğlu ‘sosyal çalışmacı olmak’ 11 Eylül de Dünya Ticaret Merkezinde ölen dört bin insanı görmek olduğu kadar, aynı zamanda dünyada önlenebilir sebepler nedeniyle her yıl ölen otuz milyon insanı da görmek olduğunu söyledi. Bu açıdan sosyal çalışmacıyı insanların gönlüne ve çevrelerine ithaf eden dönemin modern Mevlanalarına, Yunuslarına benzetti. Sosyal çalışmacının yaşadığımız dünyanın başka bir dünya olabileceğine dair umut olduğunu ifade ederek Dünya Sosyal Hizmet Gününü kutladı ve öğrencileri tebrik etti.